Acest site utilizează cookie-uri

Daca navigati in continuare pe acest site fara a schimba setarile privind cookie-urile, vom presupune ca acceptati sa primiti toate cookie-urile de pe acest site. Puteti schimba setarile privind cookie-urile in orice moment. Pentru a afla ai multe, cititi Politica de utilizare cookies.

Modifică setările

Fomatiunea cea mai cunoscuta din Muntii Apuseni este Ghetarul de la Scarisoara.
Se cunosc documente potrivit carora coborârea în Ghetarul de la Scarisoara era înlesnita înca de pe la mijlocul secolului XIX prin scari de lemn montate la intrare.

În 1863 apar primele informatii stiintifice pe care la datoram lui A. Schmidl.
Un studiu mai amplu îl datoram lui E. Racovita 1927 si care va releva cu aceasta ocazie interesul stiintific deosebit al pesterii.

Având un volum de gheata de 75.000 mc si care dainuie de peste 4.000 ani, Ghetarul de la Scarisoara este unic în România, vizitarea este posibila numai în sectorul superior (cel inferior este lipsit de gheata).