Casa memoriala Emil Cioran
Obiectiv turistic din judetul Sibiu - Casa Memoriala Emil Cioran, Rasinari
Rasinari din judetul Sibiu, este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume si se afla la circa 8 kilometri fata de municipiul Sibiu.
Satul mai este cunoscut si cu numele de „Rasinar” de catre localnici, fiind amintit pentru prima data intr-un document, in timpul anului 1204.
Vizitatorii acestei localitati din judetul Sibiu pot admira cateva importante obiective turistice, precum: Cimitirul cu biserica; Monumentul mitropolitului Andrei Saguna; Biserica „Sfanta Paraschiva”; Casa natala a poetului Octavian Goga; Ruinele cetatii medievale de pe dealul Cetatuia; Muzeul etnografic infiintat in anul 1952 si Muzeul episcopiei.
In plus, toti cei care doresc sa poposeasca timp de cateva zile in cadrul localitatii sibiene, pot gasi cazare in mai multe unitati de tip pensiune care ofera cele mai importante facilitati.
Casa memoriala Emil Cioran din satul Rasinari este casa in care se nastea filozoful Emil Cioran la data de 8 aprilie 1911 si este situata pe strada care poarta numele tatalui scriitorului, Emilian Cioran.
Edificiul se afla pe lista monumentelor istorice din judetul Sibiu.
Fatada exterioara a casei detine o placa memoriala care consemneaza cateva informatii esentiale despre Emil Cioran, important filozof si scriitor roman.
Emil Cioran s-a nascut la data de 8 aprilie 1911, chiar in localitatea Rasinari din comitatul Sibiu, Austro-Ungaria, actualul judet Sibiu si a decedat la 20 iunie 1995 in Paris.
Emil Cioran a fost un filozof si scriitor roman, care s-a stabilit in Franta in anul 1937, la varsta de 26 de ani, unde si-a trait restul vietii.
Acesta se intoarce in tara pentru o scurta vacanta de doua luni, la sfarsitul anului 1940. Dupa aceasta scurta revenire in tara, scriitorul se intoarce in Franta, de data aceasta definitiv, dupa care el scrie si publica volume exclusiv in limba franceza.
Tatal scriitorului, Emilian Cioran, a detinut rolul de protopop ortodox si consilier al Mitropoliei din Sibiu, acesta era de asemenea responsabil de contabilitate la societatea de credit si economii „Andreiana”.
Acesta a mai fost de asemenea presedintele „Reuniunii meseriasilor”, o asociatie infiintata in anul 1911 si care avea ca scop „promovarea intereselor intelectuale, morale si materiale ale mestesugarilor din comuna”.
Mama lui Emil Cioran, Elvira, provenea din comuna Venetia de Jos, aflata in apropiere de Fagaras.
Toti aceia care aleg sa viziteze aceasta interesanta regiune a judetului Sibiu, sunt intampinati si primiti cu caldura de catre localnici si se pot caza in unitati de tip pensiune care ofera importante facilitati.
Printre aceste facilitati se afla accesul la bucatarie, restaurant, bar, curte cu terasa, ceaun si gratar, loc de joaca pentru copii, internet wireless, piscina sau jacuzzi, ciubar si sauna si parcare gratuita.
Cele mai populare pensiuni din zona Rasinari judetul Sibiu, sunt cele care accepta plata cu vouchere sau card de vacanta si cele care permit accesul cu animale de companie.
Casa Memoriala Emil Cioran din Rasinari este un important punct de atractie turistica al acestei zone, care atrage privirile, chiar daca nu este exploatata din punct de vedere al turismului.
Accesul in interiorul edificiului istoric nu este permis, insa va recomandam, daca ajungeti in zona, sa treceti si pe aici, cel putin pentru a admira arhitectura exterioara a cladirii.
Unitati de cazare din zona
-
Pensiunea Melania
Strada Sub Costite, Nr. 1540
Rasinari, Sibiu, 557200de la 120 LEI pe noapte
-
Pensiunea Bendorfeanu
Strada Crucii, Nr. 1611
Rasinari, Sibiu, 550355de la 150 LEI pe noapte
-
Pensiunea CIORAN
Strada EMIL CIORAN, Nr. 150
Rasinari, Sibiu, 557200de la 130 LEI pe noapte
-
Pensiunea Mai Rasinari
Strada Valea Stezii, DJ 106 A, Nr. Fn
Rasinari, Sibiu, 557200de la 340 LEI pe noapte