by Google

Sute de voluntari au plantat o pădure pe o suprafață de 40 de hectare, la marginea unei comune din apropierea Sucevei.

Cele 40 de hectare de teren arid au fost plantate într-o singură zi, cu goruni și stejari. 

Pentru a împăduri întreaga suprafață, au fost necesare 4.000 de kilograme de ghindă de stejar şi gorun, care au fost strânse din timp, de către proprietarii terenurilor, din locurile indicate de silvicultori. 

Ulterior, la sediul Ocolului Silvic Adâncata, cantitatea de ghinde a fost selectată, pentru a fi plantate doar cele care garantau reuşita culturii.

Pe lângă cele 4 tone de ghindă au fost pregătiţi şi câteva mii de puieţi de arbori, tot din specii foioase, pentru a fi plantaţi în zonele afectate mai puternic de eroziunea solului, relatează monitorulsv.ro. 

Campania de reîmpădurire din comuna Adâncata a fost sprijinită  de către Direcţia Silvică Suceava.

Reprezentanții Direcției au identificat suprafeţele pentru împădurit și au convins zeci de proprietari de teren să îşi dea acceptul şi să se implice efectiv în realizarea acţiunii.

De asemnea, tot silvicultorii suceveni au asigurat și materialul săditor și asistenţa tehnică de specialitate, pentru realizarea amenajamentelor silvice, dar şi pentru munca afectivă din teren.

Tot în sarcina silvicultorilor vor cădea și o serie de lucrări ulterioare, de la cele de îndepărtare a mistreţilor, la intervenţiile necesare pentru obţinerea unei păduri sănătoase, potrivit monitorulsv.ro. 

 

Sursa: stiri yahoo