by Google

Poate că pare greu de crezut, dar in Romania există un lac blestemat, care a speriat localnicii din imprejurimi. 

Este vorba despre lacul CINCIS din județul Hunedoara, care a fost amenajat pe suprafața unui sătuc, strămutat de autorități în urmă cu 45 de ani. 

Această decizie fusese luată de autorități, așa că cele 150 de familii au fost obligate să își părăsească gospodăriile și casele.

În acest proces apele care au acoperit satul au înghițit și două biserici împreună cu cimiterele acestora, scrie efemeride.ro.

Din acel moment, oamenii au observat că se întâmplă tot felul de fenomene stranii în zonă respectivă. Ba mai mult decât atât, localnicii sunt siguri că lacul de acumulare este blestemat, iar spiritele morților pot fi zărite în preajmă. Având în vedere că lacul a fost construit pe suprafața satului, în care exista și un cimitir, lucrurile încep să prindă contur. 

Sătenii sunt fermi convinși că ceva este în neregulă, mai ales că în zona lacului se petrec fenomene meteo ieșite din comun: chiar în mijlocul apei stătătoare sunt furtuni care răsar din senin, provocând panică în rândul localnicilor. 

Alți oameni au remarcat că animalele nu se apropie deloc de apa, iar noaptea se pot observa spiritele celor morți care bântuie locul.

Desigur că circulă multe legende în jurul acestui lac, dar există și o întâmplare reală, care a avut loc în zona respectivă.

În 1970 un fotbalist și-a pierdut viața în lacul de acumulare CINCIS,iar autoritățile nu au putut face nimic pentru a-l salva.

Au încercat să-i recupereze cadavrul, dar totul a fost în van. Scanfandrii care au participat la acțiunea de căutare au fost îngroziți după ce au ieșit din apele lacului, declarând că este înfiorător în adâncuri, fiind plin de șerpi.

Se pare că unul dintre scafandrii a rămas în stare de șoc o lungă perioadă și nici nu a putut vorbi despre cele întâmplate. Acesta a fost chiar internat în cadrul unui spital de boli mintale, pentru un an de zile.

Tu ai avea curaj să mergi acolo?

 

Sursa: stirile rol