by Google

Rezervaţia peisagistică Cascada Pişoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase.

Căderea de apă se realizează de la cca.18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formaţiunile calcaroase de tip travertinic depuse dealungul timpului măresc spectaculozitatea zona. Aria protejată are o suprafaţă de 2.5 ha.

Cascada Pişoaia se află în comuna Vidra, sat Nemesi, pe Arieşul Mic, la confluenţă cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului DJ 762 Mihoieşti-Avram Iancu. Se află în versantului drept al Arieşului Mic, vis-a-vis de Dealul cu Melci.

Apele din zonă fiind bogate în calcar acoperă totul cu depuneri, şi dau naştere la numeroase formaţiuni calcaroase, unele chiar spectaculoase.

Din aceste tufe calcaroase localnicii confecţionează cruci care pot fi văzute lângă biserici sau dealungul drumurilor, sau taie cărămizi cu ajutorul cărora îşi împrejmuiesc casele.

 

Sursa: welcome to romania