by Google

Daca esti una dintre persoanele carora nu le place aglomeratia si care vor sa se bucure de linistea de la malul marii fara a fi deranjati de alti turisiti, iata 5 plaje salbatice din Romania pe care ar trebui sa le incerci.

 

1. Plaja Gura Portitei

Plaja se afla intr-un sat de pescari care face parte din rezervatia Deltei Dunarii. Desi este lunga de doar 4 kilometri, plaja Gura Portitei impresioneaza prin nisipul foarte fin si apa limpede care ii determina pe cei care vin aici sa revina ori de cate ori au ocazia. Din Bucuresti se poate ajunge usor la Gura Portitei. Fie ca mergeti cu trenul, autocarul sau masina personala, va trebui sa va opriti in satul Jurilovca, judetul Tulcea, de unde un vaporas va va conduce catre minunata plaja salbatica din Delta Dunarii.

 

2. Plaja Corbu

Daca te afli in statiunea Mamaia si vrei sa evadezi din aglomeratia si agitatia de acolo, plaja Corbu este solutia cea mai la indemana. Trebuie doar sa iei masina si sa mergi 10 minute pana la Navodari, unde vei intalni un indicator care iti va arata drumul. 

 

3. Plaja Gostinu

Pentru bucurestenii care vor sa mearga la plaja dar nu au timp de mare, plaja Gostinu este locul ideal. Situata in judetul Giurgiu, la doar 30 de kilometri de capitala, plaja este foarte curata si intima. Mai mult, este marginita de o padure in care va puteti feri de razele arzatoare ale soarelui. Daca plecati din Bucuresti, mergeti spre Giurgiu si urmati indicatoarele catre comuna Oinacu, satul Gostinu.

 

4. Plaja salbatica din Sulina

Apa curata si nisipul fin de pe plaja din Sulina te vor face sa nu mai stai pe ganduri cand te vei gandi la vacante pe viitor. Pentru a ajunge in aceasta oaza de liniste trebuie sa mergi pana in Tulcea, iar de acolo un vapor te va duce la destinatie. 

 

5. Plaja Salbatica Vadu

Cand te gandesti la o plaja din Constanta, cel mai probabil iti vin in minte plajele aglomerate si miile de turisti care petrec. La 15 kilometri de Navodari, insa, vei descoperi un loc deosebit. Plaja din Vadu face parte din Rezervatia Deltei Dunarii si iti ofera posibilitatea sa te relaxezi departe de agitatia din statiunile cunoscute din Constanta. Pentru a ajunge aici trebuie sa mergi pana in Navodari, sa urmaresti indicatoarele catre Corbu, iar la iesirea din acest sat sa faci dreapta catre Vadu.

 

Sursa: timp liber