by Google

După ce săptămâna trecută celebrul site american Huffington Post a plasat Cetatea Făgăraș pe locul doi  într-un top al celor mai interesante castele din lume, acum, este rândul Sighișoarei să intre în atenție presei de peste Ocean.

Astfel, popularul site american de știri www.business-insider.com a inclus orașul transilvan pe o listă a celor 50 de experiențe europene care trebuie trăite într-o viață.

„Europa este casa unor orașe istorice, muzee celebre și restaurante fenomenale. Dar există și plaje ascunse grozave, stațiuni de schi fenomenale și formațiuni naturale uluitoare, cum sunt canioanele, cascadele sau peșterile. Am alcătuit lista ultimă de destinații care trebuie văzute într-o viață”, își prezintă site-ul selecția.

Printre cele 50 de experiențe descrise, se numără și „să spui povestea lui Dracula în Sighișoara, orașul din România unde s-a născut Vlad Țepeș, persoana reală care l-a inspirat”

Din Europa Centrală și de Est, pe lângă vizitarea Sighișoarei mai este amintită plimbarea pe zidurile din Dubrovnik, Croația, degustarea brânzei Paški, făcută doar pe insula Pag, tot din Croația, admiratul cascadei Jägala din Estonia, băutul unei beri în piața centrală din Cracovia, Polonia, o baie termală în Budapesta, Ungaria, și o vizită de reculegere la Mănăstirea Rila, din Bulgaria.

Printre primele experiențe enumerate de business-insider.com se numără o plimbare pe „Promenada Englezilor” în Nisa, pe Riviera franceză, schiatul pe pârtiile din Innsbruck, în Tirolul austriac sau o noapte de muzică house  într-un club de noapte din Berlin.

 

Sursa: cluj travel