by Google

Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară care ajunge la o înălţime de peste 2100 de metri, va avea un muzeu în care va fi prezentată istoria acestui drum.

Iniţiativa înfiinţării muzeului aparţine reprezentanţilor Salvamont Gorj. Muzeul va fi amenajat în zona Rânca. Turiştii pot afla istoria celei mai înalte şosele din România, imagini inedite din diferite perioade de timp sau obiecte de importanţă care au legătură cu drumul care face legătura între Oltenia şi Ardeal. Muzeul va deveni un obiectiv turistic de însemnătate, consideră reprezentanţii Salvamont Gorj, iar turiştii pot să zăbovească astfel mai mult timp în zona montană Rânca.  

Ar atrage mulţi turişti   

Pentru început va fi întocmit un proiect pntru realizarea muzeului. „Este o idee extraordinară pe care o avem în vedere. O să intre în lucru la o echipă din instituţia noastră, să vedem cam ce putem face pentru a elabora un proiect. În primul rând, am avea nevoie de un imobil în zona Rânca, unde să putem să amenajăm câteva săli pentru Transalpina. Un muzeu dedicat acestei şosele în zona Rânca ar fi binevenit şi cu siguranţă că turiştii îl vor aprecia. Vedem ce putem realiza mai repede şi care sunt soluţiile pentru a se concretiza această idee. Ulterior, vom gândi un proiect solid. Ar putea exista acest muzeu în viitorul centru multifuncţional pe care vrem să îl construim la Rânca. Dacă ai un astfel de muzeu poţi să expui foarte multe lucruri interesante şi, în plus, ar mai fi şi componenta comercializării de suveniruri“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

 

Sursa: adevarul