by Google

9. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu-Jiu  

Cheile Sohodolului, raiul iubitorilor de natura 

Pe timpul verii, Cheile Sohodolului sunt împânzite de corturi, mai ales în weekend-uri. Apa curata a Sohodolului si muntii care se înalta semeti sunt ingredientele principale care determina pe multi iubitori de natura sa aleaga aceste locuri. 

Datorita reliefului carstic din zona, care cuprinde valori de patrimoniu si specii rare de plante, Cheile au primit statutul de arie protejata, iar taxa de intrare este de 10 lei. Situate în apropiere de comuna gorjeana Runcu, la aproximativ 15 kilometri distanta de Târgu-Jiu, pe o ramificatie a Drumului National 67, Cheile Sohodolului au forme unice, imposibil de reprodus de mâna omului. 

 

10. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu Mures   

Cele mai frumoase campinguri din România, Camping în Transilvania 

Viata de nomad mongol si noptile exotice petrecute într-o iurta reprezinta modalitatea ideala de campare, în primul camping nomad din România înfiintat la Câmpu Cetati. La doar câtiva km distanta se afla si Campingul Mustang si tot în apropiere este si Campingul “Stâna de Vale” de la Sovata. 

Daca vreti sa iesiti în mijlocul naturii cu familia, dar nu vreti sa dormiti în cort puteti alege iurtele. Sunt asezarile nomazilor mongoli, iar de cativa ani se gasesc si la noi în tara, la Câmpu Cetatii, în judetul Mures. Cele douazeci de locuinte demontabile instalate în peisajul montan de lânga Sovata pot fi închiriate în orice perioada a anului, deoarece materialul din care e facuta iurta tine si de cald, dar ofera în acelasi timp veri usor de suportat.

 

11. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Timis 

Un popas la Campingul International de la Padurea Verde 

Putina lume stie ca Timisoara ofera un loc de camping în adevaratul sens al cuvântului. Asta înseamna ca nu toti turistii care vin în capitala Banatului trebuie sa se cazeze la un hotel, ci pot alege sa faca un popas într-un loc în care se pot închiria casute, bungalouri sau unde îti poti parca rulota sau sa îsi întinda corturile. 

Este vorba de Complexul Turistic „Camping International”, aflat departe de forfota specifica marilor orase, la marginea Padurii Verzi, în partea de Nord-Est a Timisoarei. Campingul este usor accesibil pentru orice turist care vine de pe Drumul National E70, care face legatura cu Lugoj-Bucuresti. 

 

12. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Brasov 

Natura Parc, un oras în aer liber, Vampire Camping si Laguna Albastra, la poalele Muntilor Fagaras   

Brasovul este renumit pentru peisajele superbe si aerul curat. În plus are unele dintre cele mai frumoase si pitoresti locuri de camping, unde turistii se pot simti excelent în natura.

Natura Parc nu este doar un camping, ci si un loc de relaxare superb unde turistii pot petrece chiar si o saptamâna. Aici va puteti caza pe malul apei, în casute lacustre, printre stufaris, în corturi indiene sau bungalowuri. Daca sunteti traditionalisti puteti alege campingul amenajat. Cazarea costa între 15 si 80 de lei pe noapte.   

Parcul este întins pe o suprafata de peste 160 de hectare si ofera posibilitati diverse de petrecere a timpului liber, precum fotbalgolf, minifotbal, pescuit sportiv, tenis de câmp, mountain bike, tir cu arcul, echitatie, plimbari cu barca, hidrobicicleta si ATV-uri. Copiii au la dispozitie un loc de joaca amenajat si pot vizita si o minigradina zoologica. Natura Parc are si trei piscine în aer liber numai bune pentru ca vizitatorii sa se racoreasca în zilele toride de vara. Intrarea în parc costa 5 lei de persoana, dar celelalte servicii se platesc.

 

Sursa: adevarul