by Google

Românii pasionaţi de călătorii sunt tot mai atenţi în ultimii ani la condiţiile de care au parte în locuri de camping amenajate pe teritoriul ţării. Adevarul.ro propune câteva dintre cele mai frumoase locuri de camping din România.

Mulţi dintre investitorii din domeniul turistic "au mirosit" oportunitatea amenajării unor spaţii special destinate drumeţilor care au parcurs drum lung cu maşina şi au nevoie să tragă peste noapte într-un loc sigur şi confortabil. Condiţiile oferite diferă de la un loc la altul, însă conceptul de camping s-a schimbat radical în bine în România ultmilor ani.  

Reţeaua de corespondeţi Adevărul a căutat cele mai frumoase locuri de camping din România şi vi le prezintă în sinteză mai jos.

 

1. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Arad 

Cel mai renumit camping din judeţ este în staţiunea Moneasa

Aflată la o distanţă de 110 kilometri de municipiul Arad, staţiunea Moneasa este locul ideal unde să vă petreceţi un sfârşit de săptămână sau un concediu întreg, în orice anotimp. În această perioadă se merge la ştrandul din staţiune şi se pot face plimbări prin pădurile din jur. 

În staţiune, cea mai ieftină cazare este campingul. Apoi, se poate sta la căsuţe, cu 80 de lei pe noapte pentru două persoane.

 

2. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Bistriţa 

Cum e să te trezească răcoarea şi peisajele din Parcul Naţional Munţii Rodnei sau „briza” lacului Colibiţa 

Parcul Naţional Munţii Rodnei este cu siguranţă cel mai ofertant din punct de vedere al traseelor montane, al obiectivelor turistice şi al peisajelor de poveste oferite. Cu toate acestea, localităţile situate la intrarea în parc nu prea exploatează această zonă de camping. În Valea Vinului şi Valea Mare, localităţi de munte pitoreşti, întâlneşti multe pensiuni care îţi promit apă caldă, Internet şi cablu, însă un loc de camping lipseşte din oferte de cele mai multe ori. Cu puţin efort găsim câteva pensiuni din Rodna care-şi pun la dispoziţie curtea pentru camping şi garantează accesul la utilităţi.

 

3. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Călăraşi 

Valea Mostiştei, oaza de relaxare din inima Bărăganului 

Cine doreşte o ieşire în aer liber de neuitat nu greşeşte alegând judeţul Călăraşi. Frumuseţea peisajului, posibilităţile de relaxare sunt doar câteva dintre avantajele pe care le oferă Bărăganul. Ascunsă în inima Văii Mostiştei, comuna Săruleşti are în apropiere un lac ale cărui adâncuri sunt populate de crapi-gigant. De câţiva ani, lacul Săruleşti a fost transformat într-un loc de agrement. Pontoanele de pescuit au fost amenajate, au fost construite mini-pensiuni. Un angajat al zonei de agrement spune că pescarii trebuie să achite o taxă de 100 de lei şi au liber la pescuit întreaga zi. Totul cu condiţia de a da drumul în apă peştilor care cântăresc mai puţin de cinci kilograme.

 

4. Cele mai frumoase locuri de camping din România - Constanţa 

Vacanţă la cort pe litoralul românesc. Majoritatea campingurilor se deschid la 1 Mai 

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc şi vor să fie cât mai aproape de natură pot alege să se cazeze în campinguri. De la Năvodari la Vama Veche, litoralul este plin de zone de campare. 

În nordul staţiunii Mamaia vă aşteaptă Camping S Mamaia. De 1 Mai, cine doreşte să stea la cort plăteşte 12 ei pe zi şi 8 lei pentru autoturism. Tot 8 lei costă şi conectarea la curent electric. Cine vine cu rulota de 1 Mai achită 17 lei şi 16 lei pentru curent electric. În sezonul estival, preţul pe care îl achită un turist care vine în camping urcă a 21 de lei pe zi, iar tariful pentru maşină este de 12 lei.

 

... urmeaza partea a II-a ...

 

Sursa: adevarul