by Google

Maramureşul, Transilvania, Delta Dunării și Bucureștiul vor fi promovate de unul dintre cele mai cunoscute canale de călătorie.

Începând din 23 mai, Travel Channel va prezenta un serial în șase episoade în care vedetă va fi gastronomia românească. Seria „Aventuri cu mâncare şi vin, în România” va fi difuzat în 130 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi zona Asia-Pacific.

Producția Travel Channel este prezentată de Jenny Powell, o cunoscută vedetă de televiziune din Marea Britanie, şi Olivier Magny, un expert în vinuri din Paris. Cei doi realizează o incursiune gastronomică în România, prezintă mici producători locali, vizitează târguri de produse, podgorii şi ferme şi mănâncă într-unele dintre cele mai bune restaurante din ţară.

Primul episod din "Aventuri cu mâncare şi vin, în România", care va fi difuzat pe 23 mai, este dedicat Maramureșului, orașului Baia Mare și cimitirului de la Săpânța.

Apoi, serialul va prezenta pe rând Braşovul, Clujul, Constanţa, Aradul, iar aventura gastronomică se va încheia în Capitală.

 

"Aventuri cu mâncare şi vin, în România" continuă practic proiectul "Wild Carpathia", care a fost difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional. Spre deosebire de trilogia documentară, care a promovat țara noastră și prin intermediul unor personalități precum prințul Charles, actualul serial își propune să scoată în față oamenii obișnuiți, locuri și lucruri mai puțin cunoscute din România.

 

 Sursa: city news