by Google

Cheile Bicazului sunt localizate în partea de nord-est a României (partea central-vestică a Moldovei), între Moldova şi Ardeal, respectiv între judeţele Harghita şi Neamţ. Zona oferă privelişti de-a dreptul impresionante, Cheile Bicazului meritându-şi pe deplin renumele de cele mai spectaculoase chei din România.

Pe lângă peisajele deosebite, turiştii pot găsi şi alte atracţii, cum ar fi rezervaţia de zimbri "Dragoş Vodă" (lângă Târgu Neamţ), staţiunile balneare (Băltăţeşti, Oglinzi, Durău) sau mănăstirile din judeţul Neamţ (Agapia se află la doar 32 de kilometri de Piatra Neamţ), ori chiar casele memoriale "Ion Creangă" şi "Mihail Sadoveanu".

Una dintre cele mai cunoscute şi mai căutate staţiuni de aici este Lacu Roşu, situată între Munţii Ceahlău şi Hăşmaşu Mare, o adevărată oază de relaxare pentru cei care doresc să se odihnească în vacanţă. Numele staţiunii vine de la Lacul Roşu, un baraj natural aflat chiar lângă Cheile Bicazului. Cei care poposesc în regiune pot să facă drumeţii, pe jos sau cu autocarul, pe traseele montane din zonă ori în staţiunile aflate în apropiere (Gheorgheni, Borsec, Sovata, Bicaz, Piatra Neamţ).

În zona Bicaz, pensiunile oferă cazare pentru sume cuprinse între 50 şi 150 de lei pentru o cameră. Iar dacă doriţi ceva inedit, vă puteţi caza direct pe lac, într-un hotel plutitor, ce oferă condiţii de trei stele. În staţiunea Lacu Roşu, veţi plăti minim 300 de lei pentru pensiune completă. 

 

 

Sursa: clujeanul