by Google

Baile Herculane

Cea mai renumita statiune balneoclimaterica este Baile Herculane. Ea a fost construita de romani pe valea impadurita a Cernei, intr-un loc idilic.

Aceasta statiune este deschisa tot timpul anului. Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale.

Dotarile acestei statiuni includ sali de masaj precum si bazine acoperite si in aer liber. Hotelurile sunt moderne si confortabile.

 

Baile Felix

Aceasta "Statiune a bucuriei" este cea mai mare statiune din Romania. Ea este situata in apropierea orasului Oradea, spre nord-vest, si se bucura chiar si in timpul iernii de avantajele unui "microclimat".

Namolul sapropelic folosit in tratarea afectiunilor reumatice si dermatologice.

Virtutile apelor termale, foarte bogate in oligominerale, sunt completate de virtutile namolului sapropelic.

Impreuna, acestea sunt folosite in tratarea artritei reumatice, a lumbagoului, precum si a afectiunilor ginecologice si nervoase. Clientela internationala aduce o remarcabila stralucire vietii din hotelurile de trei stele.

 

Sovata - statiune preferata de femei

Situata la 490 de metri (1600 picioare) deasupra nivelului marii, in zona impresionantelor paduri transilvanene, Sovata are unul dintre cele mai extraordinare lacuri heliotermale, numit Ursu.Apa acestuia nu este mai rece la adancime decat la suprafata, asa cum se intampla in cazul lacurilor obisnuite. Temperatura apei creste odata cu adancimea, astfel incat apa din adanc este mai calda decat cea de la suprafata!

Apa lacului este sarata si impreuna cu namolul sapropelic este deosebit de eficienta in tratarea afectiunilor ginecologice, a reumatismului si a afectiunilor nervoase periferice.

Datorita hotelurilor moderne si echipamentelor de ultima ora, precum si stimulatorului climat subalpin uscat, sejurul dumneavoastra la Sovata va fi extrem de placut.

 

Sursa: turism