by Google

Zona se bucura inca de puritatea naturii, Statiunea Plaiul Foii pastrandu-se nealterata odata cu trecerea timpului, spre deosebire de alte statiuni deja consacrate de la noi din tara.

In acest cadru montan de la poalele Masivului Piatra Craiului, de la iesirea din orasul Zarnesti, pe o distanta de 12 km se gaseste locul perfect de petrecere a timpului liber, dincolo de aglomeratia specifica majoritatii statiunilor turistice. Reprezinta o adevarata oaza de liniste in mijlocul unui peisaj superb, care te indeamna sa revii odata ce ai fost aici pentru prima data.

Pentru cei care doresc sa porneasca in drumetii spre Piatra Craiului trebuie sa fie atenti cu alegerea traseului. Drumul pe munte, pana la refugiul Varful Ascutit e un traseu lung de cateva ore, cu portiuni periculoase, nepotrivit pentru cei care nu sunt echipati corespunzatori si nu sunt intr-o forma fi zica buna. De la Varfu Ascutit se poate cobori pana la punctul de belvedere Curmatura sau se poate merge pe creasta.

Fie ca intentiile sunt de a urca pe munte sau fie ca turistul doreste pur si simplu sa admire peisajul pe malul raului, Plaiul Foii este o destinatie de vacanta excelenta, in care oboseala si stresul cotidian dispar ca prin miracol.

Cai de acces:

• de la iesirea din orasul Zarnesti, la 12 km, de-a lungul Vaii Barsei, marcaj banda rosie

 

Sursa: turism zarnesti